От х:

Днес в x:

Фалшив компютърно генериран клип с Кирил Петков циркулира във facebook

Измамен (Deepfake) клип, обещаващ невероятни доживотни печалби циркулира в facebook. Клипът призовава "Всички българи трябва да се възползват от тази възможност! ВСЯКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ КОЙТО ВНЕСЕ 450 ЛВ В ТОЗИ ПРОЕКТ ЩЕ ПОЛУЧИ 75 000 ЛВ НА МЕСЕЦ"

Видеото е компютърно моделирано с образите и гласовете на водещ на БТВ и екс-премиера Кирил Петков. За да достигне до по-голяма аудитория, разпространителите на измамния клип са платили на социалната мрежа за спонсорирана реклама и клипа за 24 часа е изгледан 86 000 пъти. Това е нагледен пример, че самата мрежа няма адекватни филтри за измамно съдържание и то се разпространява безпроблемно в нея.

Умишлено няма да ви предоставим линка към публикацията, защото той води към заразен сайт, който вероятно ще ви вкара вирус, който е възможно да изтегли от устройствата ви критична информация, като банкови акаунти или данни на кредитни/дебитни карти.

Във фейсбук има много измами, такива има и чрез имейли, имайте добра култура на сърфиране и не се доверявайте лесно на това което виждате, четете и чувате в интернет мрежата.

Изгледайте видеото и се посмейте на очевадната измама.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини