От х:

Днес в x:

Арестуваният полицай – бедняк, няма 10 бона за гаранцията

Ярослав Иванов, зад него - Георги Льондев. Полицаят Атанас Атанасов скри лицето си с якето

Размерът на гаранцията за граничния полицай Атанас Атанасов и двамата му съучастници Ярослав Иванов и Георги Льондев – по 10 000 лева за всеки, е непосилна. Ще обжалваме пред апелативния съд в Пловдив. Това заяви за Haskovo.net Галина Славова – адвокат на Льондев и Иванов. Тя добави, че клиентите й са бедни – като шофьори получават по около 400 лева заплата и 10 бона за тях е непосилна сума.

Същото се отнася и за полицая Атанасов, той също няма откъде да вземе тези пари и ще обжалва размера на гаранцията, допълни Славова.

Мярката за неотклонение бе определена с решение на хасковския окръжен съд късно снощи. Прокуратурата искаше „задържане под стража“ за граничния полицай и за Ярослав Иванов, „домашен арест“ за Льондев.

Тримата са сочени от държавното обвинение като банда, занимаваща се с незаконно прекарване на хора през границата. Като полицай на ГКПП Капитан Петко войвода Атанасов вписвал в регистъра чужди лични данни, за услугата вземал по 100 евро, твърди прокуратурата.

Миналата седмица той бе арестуван на пункта, докато се опитвал да прекара в Гърция две жени със забрана да напускат страната.

Ако апелативният съд в Пловдив потвърди размера на гаранцията, или наложи друга сума, но също непосилна, тримата вероятно ще бъдат задържани под стража. Но трябва да се мине отново през съдебната процедура, поясни Галина Славова.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини