От х:

Днес в x:

УНСС включва в Центъра си в Хасково местни академични преподаватели

    Проф. Надежда Миронова показа, че не само преподаването, науката, изследователската дейност и писането на учебници й се отдават. Директорът на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково с личен пример се включи в изложбата „Духът прави силата“ , като показа свои картини редом до произведения на ученици от училищата в региона.

    Изложбата беше открита днес във фоайето на Центъра в традиционния ден на „Отворените врати“. В експозицията от 64 творби, които освежиха стените на учебното заведение, са рисунки и графики на възпитаници на ФСГ „Ат. Буров“, скици на модели на ученичката от ПГЛП „Райна Княгиня“ Росица Канева, с които е спечелила награда за устойчива мода, както и модел на костюм „Изкуството в мен“ от зрелостници от професия Конструктор на облекло и картини на гимназистите ПГТ “АЛ. Паскалев“. Свои платна е споделил и известният хасковски художник Симеон Тодев, който е студент в специалността „Мениджмънт и администрация“. Това е една от трите основни бакалавърски програми, в които и през новата учебна година РЦДО предстои да обяви прием. Другите две са Икономика и Счетоводство и контрол. Шест са са магистърските програми – Бизнес администрация, Комуникационен мениджмънт, Местно самоуправление, Счетоводство и контрол, Управление на миграционните процеси и Маркетинг на английски език.

    Тази изложба е съчетание на креативността и на творчеството на младите хора, възможност те да се изявят, каза проф. Миронова.

    Гост на днешния форум беше и областният управител на Хасково Гинка Райчева.

    Всичко, което правим вече 30 години на територията на Хасково би било невъзможно без подкрепата на местните власти, добави проф. Миронова.

    Важно е младите хора да имат възможност за избор, когато решават как да продължат в житейския си път своето професионално развитие. А всички ние знаем, че когато работиш, това, което харесваш, го вършиш без трудности, подчерта пред гимназистите областният управител. Тя приветства инициативата на УНСС и подчерта, че Центърът в Хасково дава възможност на младите хора и да се учат и да работят, оставайки в своя град.

    Именно това е уникалната възможност, която се дава от Регионалния център- изяло дистанционно обучение- от кандидатстването до подаването на дипломата, и то с качеството на европейското образователното пространство. Кризите водят до обедняване и влошаване на качеството на живот навсякъде по света. Това са причини дистанционното обучение да става все по- популярно, защото дава възможност не само на младите хора, а и на всички, които искат да надграждат познанията си, да се учат и градят кариера едновременно, допълни порф. Миронова. Ние даваме възможност да се създаде един местен икономически елит, който да остане и да работи на територията на Хасково, посочи още директорът на Центъра.

    Амбицията на ръководството е от следващата академична година в процеса на обучение да бъдат включени местни преподаватели-хора с докторски степени и преподаватели в други висши-учебни заведения.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини