От х:

Днес в x:

От тази година обучават в УНСС специалисти по киберсигурност и педагогика

    С две нови специалности стартира УНСС през новата учебна година. В най-големия бизнес университет у нас ще се обучават вече специалисти по педагогика и киберсигурност. Информацията за новите възможности в Деня на отворените врати представи днес пред учениици от Финансово-стопанската гимназия в Хасково директорът на Регионалния център за дистанционно обучение в областния град проф. Надя Миронова. В срещата дистанционно участваха и бъдещите кандидат-студенти от Смолян и Кърджали.

    В Хасково се намира единият от двата дистанционни центрове на УНСС. Възможността, която студентите получават през този вид обучение е свързана с повече самоподготовка по учебния материал, но и с това, че могат да работят.

    Като цяло студентите които искат за ,учат в редовна форма в УНСС получават възможност да се запишат в над 50 специалности, сред които и журналистика, социология политология в направленията „Икономика“, „Администрация и управление“, „Право“, „Обществени, комуникационни и информационни науки“ „политически науки“ „Социология, антропология и науки за културата“. В дистанционната форма в Хасково могат да изучават икономика, счетоводство и мениджмънт и администрация.

    Завършващите гимназисти, на които тази година им предстоят кандидат-студентски изпити от Хасково, могат да положат и предварителен изпит за прием в УНСС във формат ДЗИ по български език и литература. Препитването ще е  в сградата на Центъра за дистанционно обучение в Хасково на 21-и април  от 9 часа.

    Успешното полагане на този изпит ще даде възможност на кандидат-студентите да си запазят място за академичната 2023/2024 година в желаната от тях специалност.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини