От х:

Днес в x:

Тимът от Бургас е победителят в състезанието „Най-добър млад монтьор и водач на МПС“

  Тимът на Професионалната гимназия по по механоелектротехника и електроника е комплексният победител в Регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад монтьор и водач на МПС“. В конкуренция с общо девет отбора от професионални гимназии с транспортен профил от региона, представителите на домакините от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“-Хасково: Самет Генча, Сезер Мехмед, Атанас Стефанов също са втори в общото класиране.

  Най-добрите гимназисти автомонтьор и водач на моторни превозни средства се състезаваха в Регионалния кръг два дни в Хасково.

  В първият етап на надпреварата тимовете решаваха теоретични тестове, а в състезателната част се изявиха водачите. Индивидуалното състезание за най-добър млад водач беше спечелено от Атанас Стефанов от Хасково.

  Във втория ден на състезанието днес бяха на ход да покажат знания и умения монтьорите. Те преминаха през пет модула-от демонтаж и монтаж на съединител на Опел Аскона 1.8 бензин, през демонтаж, смяна на вентил и монтаж на автомобилна гума и баланс на автомобилно колело, до регулиране на автомобилни фарове и смяна на предни спирачни накладки на Фолксваген Венто 1.9 ТДИ.

  Диагностиката на акумулатор е била сред най-трудните задачи като предизвикателство, защото, за да си добър в тази част, трябва повече практика, споделиха учениците.

  Победителите от регионалния кръг на състезанието продължават напред участието си в Националния кръг през април в Русе.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ва
   Васко
   4 0
   23:48, 15 мар 2024
   Опел Аскона се произвежда от 1970 до 1988 г. Фолксваген венто?! И после чакаме някой да ни поправи правилно DSG и 4matic системите. Жалко за загубеното време на младите хора в тези училища.
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини