От х:

Днес в x:

"Марица" ще танцува на сцената в НДК

СНЦ "Клуб за народни хора и танци Марица", гр. Първомай с хореограф и ръководител Мария Иванова ще участва в концерт в НДК на 11 май съвместно с ансамбъл „Българе.

Грандиозният танцов спектакъл „Шуменската гара“ е вторият по рода си  в историята на българското танцово изкуство.

На сцената в едно общо произведение ще излязат над 1500 танцьори от 40 танцови формации от цялата страна, за да покажат красотата на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен.

Разнообразна музика, танци и костюми, много хумор и настроение са съчетани в танцови стилове с оригинален сценарий и под режисурата на Христо Димитров.

На общо събрание на Асоциацията на хореографите в България,  през септември 2023 г. вече се е говорело за предстоящо второ издание на този концерт. Направена е работна среща и преди месец хореографите отново са се събрали. Тогава е обсъдена и цялостната концепция на спектакъла. Уточнени са детайли и клубовете са започнали работа по възложените задачи, като между тях се поддържа постоянна връзка.

В спектакъла ще се включат тийнейджърките на „Марица“ -  момичета от 13 до 19 години. Те ще представят танц от Северняшката фолклорна област.

Ръководителката на клуба Мария Иванова сподели, че за тях това е много радостна новина, но и отговорността е огромна. А всички репетират усилено и с много настроение.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини