От х:

Днес в x:

Доктор по филология пое ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково

  Доктор Георги Джумайов встъпи в длъжност като директор на ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково днес. Той оглави училището, след като спечели конкурса, обявен от Министерството на образованието и науката. В надпреварата участваха четирима души, като Джумайов бе класиран на първо място. На второ място остана Мариела Златева, която около 3 години бе временно изпълняваща длъжността директор. В петък миналата седмица родители и учители от училището излязоха в нейна защита и с искане тя да продължи да ръководи учебното заведение, в което се обучават 409 ученици и има 48 учители.

  „Това е конкурсна длъжност. Аз издържах конкурса“, лаконично заяви Георги Джумайов и отказа да коментира ситуацията.

  Това за него е второ кандидатстване за ръководна длъжност. През 2020 г. реално се явил на конкурс за директор на училище, но бил класиран на второ място. Той заяви, че през 2022 г. е подал документи за кандидатстване за директорското място в ОУ „Любен Каравелов“, но конкурсът бил отменен с наредба. Сега успял да постигне целта си, защото казва, че още от малък имал симпатия към училището. Така той става единственият директор в Хасковска област, който е доктор по филология, а и може би най-младият.

  Д-р Джумайов е роден в Хасково. Не е живял продължително тук, но в ученическите години е прекарвал ваканциите си тук. Казва обаче, че е свързан духовно с областния град. Баща му е военен. Баба му е работила дълги години в Хасково и е била шеф на Клиниката по инфекциозни болести. Дядо му е бил ръководител на един от големите заводи в града.

  Новият директор е израснал в Пловдив, където е завършил образованието си, а по-късно е работил там и има 10 години педагогически стаж. Завършил е Езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив, известна още като Руската гимназия. Той е учител по английски и испански език. Има бакалавърска степен от Пловдивския университет по Приложна лингвистика – английски език с испански език, магистратура по испански език, докторска степен към БАН в областта на филологията, общото и сравнително езикознание, магистратура по образователен мениджмънт. Кандидатствал е в Оксфордския университет в Англия, където имал възможност да запише магистратура, но отказал, тъй като преценил, че иска да се развива в България и решил да остане тук. От началото на тази година е квалифициран външен инспектор към Националния инспекторат по образованието в София.

  Още като студент в 3-и и 4-и курс започва работа като учител в Езиковата гимназия, която е и завършил. След дипломирането си продължава в Езикова гимназия „Пловдив“, където е учител по английски език в продължение на 8 години. От 2022 г. става заместник-директор в Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“ в Пловдив. Едновременно с това е и асистент към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където подготвя бъдещите учители по английски и испански език за техните практически дисциплини.

  За него заемането на поста директор на хасковското училище е професионално израстване. Смята, че може да даде своя принос за образованието в родния си град, което е и причината да се върне тук. Той има концепция за развитие на училището. „Това, което си представям да се случи е да направим образователния процес все по-привлекателен за младите хора, доколкото е възможно да дигитализираме голяма част от административната работа и да осигуряваме качествено образование на добро ниво за хасковските ученици“, заяви педагогът.

  Днес той бе представен пред педагогическия състав на ОУ „Любен Каравелов“. Придружаваше го заместник-директорът по учебната дейност Милена Попова. Запозна се с част от учениците, които сами проявиха желание да го ръкуват. Предстои да огледа обстойно материалната база с цел да се обмисли кандидатстване за финансиране за саниране и ремонт на сградата. Той ще преподава в часовете по английски език.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Хи
   Химената
   29 -3
   18:11, 12 мар 2024
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Уч
   Учител
   96 -9
   19:14, 12 мар 2024
   Браво ! Най-сетне М. Златева да си тръгне! То не бяха викане, оплакване, реване, лозунги, селски събори и молби! Чао!
  • 3
   Яз
   Язък
   43 -7
   20:06, 12 мар 2024
   ще си съсипе нервите човека като види за какво става въпрос в руската :D
  • 4
   По
   Поредният
   22 -43
   22:16, 12 мар 2024
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Бр
   браво!!!
   68 -5
   06:36, 13 мар 2024
   Кога в хасковско училище е имало такъв директор! Браво! Браво на момчето и браво на тези които са го назначили!Най накрая достойна кандидатура ....
  • 6
   Чи
   Чили чики бум бум
   10 -4
   08:27, 13 мар 2024
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
   До
   До поредният
   30 -5
   09:03, 13 мар 2024
   По-добре такъв , който предпочита Булгаристан отколкото някой като тебе , който предпочита американските дебили! Ти като не си за Булгаристан много ми е интересно откъде пишеш коментар? СЕЛОООО!!!! Смешникът си ти! 😂
   • Яв
    Явно
    2 -15
    10:28, 13 мар 2024
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Хм
    хм
    16 -1
    13:41, 13 мар 2024
    Според мен и Булгаристан е обидно и трябва да му изтриете на този коментара
  • 8
   Не
   не разбирам
   59 -4
   10:54, 13 мар 2024
   Млад човек, интелигентен, с образование е дошъл да бъде директор на училище в Хасково. Всички ревете че нямало хора в Хасково, а сега говорите против момчето.Не ви ли е срам.Май стана много модерно да си тъп, необразован, да не можеш да пишеш правилно на кирилица и да очакваш да те назначат с връзки .... Тоя тука дето орева орталъка да пише глупости срещу новия директор, да спре марихуаната и да се огледа в реалността. Говоря за единствено число защото не вярвам да са много протестиращите, предполагам че е само един който пише коментари с различни имена ....
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини