От х:

Днес в x:

На 18-метра се вее трибагреникът в центъра на с.Конуш в навечерието на националния празник

    В навечерието на националния празник на България-3-ти март в хасковското село Конуш завършиха започнатото преди няколко месеца родолюбиво дело. От днес на площада там се вее трибагреникът, издигнат на 18-метров пилон.

    Националният символ освети отец Никола. Гости на церемонията бяха кметът на Хасково Станислав Дечев и заместник-кметът Динко Тенев.

    Знамето, което е с размер 5 на 3 метра, е в близост до паркчето на селото. Кметът на Конуш Златко Латунов, разказа, че са избрали не напразно мястото, тъй като хората обичат да се събират тук. Затова още когато е правен ремонтът на площада, местните решили да издигнат националното знаме и да оставят стъпка за пилона. Финансирането на инициативата им е през общинския бюджет.

    Издигането на националния флаг се превърна в истински празник с богатата програма -рецитал, посветена на трети март, от учениците на конушенското основно училище „Св.св.Кирил и Методий“.

    За празника са украсени с български знамена и пилоните по главна улица на Конуш. Тя е част от трасето по пътя между Хасково и Кърджали. Инициативата е посветена на поколенията горди и родолюбиви българи и има за цел да възпитава подрастващите, отбеляза кметът Златко Латунов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини