От х:

Днес в x:

За романтиката отвъд Св. Валентин

Букет червени рози, вечеря на свещи, уикенд за двама, поднесен като изненада...Това разбирате под романтично, нали? Но дали и мъжете възприемат романтиката по същия начин, както жените? Едва ли ще ви изненада, че мъжете не винаги смятат, че романтичното отговаря на тези клишета. Ежедневните, не-демонстративни жестове, които мъжете правят за любимите си, всъщност изразяват най-добре отношението им към тях.

Ако тайно стискате палци любимият ви поне да си спомни, че скоро е 14 февруари, вероятно сте от жените, които са недоволни от романтиката в отношенията си. Според вас той е този, който винаги проваля празника? А замисляла ли сте се, че той може също да иска да бъде изненадан?

Вие искате романтика. Но и той също иска романтика – просто не тази, за която си мислите вие. 
В най-дълбокия си смисъл, романтиката е израз на любовта, тя е ухажване и е неизменна част от всяка любовна история.

Романтичните жестове на мъжете
Жените често обвиняват мъжете, че не са романтични. Мъжете пък се дразнят от тези обвинения и не искат да правят нищо повече за любимите си. Жените смятат, че любовта вече си е отишла. Мъжете се чувстват недооценени за това, което правят...Целият този омагьосан кръг се дължи на различният смисъл, който мъжете и жените влагат в романтиката.

Това, което много жени не успяват да осъзнаят е, че обикновените, ежедневни жестове са също романтични. Не е необходимо да има червени рози и вечери на свещи, за да покажете, че обичате някого. Ако говорим по принцип, мъжката представа за романтика е по-практична, отколкото секси. Може би той не ви е купувал бижу от години, но ви зарежда колата с гориво всяка седмица. Това, вероятно, не може да предизвика у вас възторг, но всъщност е много романтично.

Как вие да ухажвате вашия партньор
Вместо да се опитвате да възпитате любимия си във вашето разбиране за романтично, преоценете вашите нагласи. Предлагаме ви 6 начина за ухажване на любимия, които гарантирано ще го изпълнят с радост.

1. Правете му комплименти
Изненада: мъжете се нуждаят от комплименти повече, отколкото жените. Въздействайте на егото му. Това, че е получил признание за усилията си, изпълва мъжа с радост и гордост и го мотивира да се старае още повече. Така че – хвалете го всеки ден. Мъж, който усеща, че любимата му се възхищава от него, е готов на всичко за нея.

2. Изненадвайте го
Дръжте го в напрежение, като го изненадвате с малки романтични жестове. Правете обратното на това, което той очаква. Ако той мисли, че за пореден път ще останете в петък до късно в офиса, изненадайте го, като вземете билети за кино или за някое спортно събитие, които той би посетил с удоволствие.

3. Заложете на простите неща

Говори се, че за да е щастлив един мъж, той се нуждае от тези 4 неща: бира, добра храна, дистанционното на телевизора и страхотен секс. В превод: старайте се да удовлетворявате неговите прости нужди. Романтиката за мъжа е да знае, че има топла храна, че в хладилника има още бира, че ризата му за утре е изгладена...

4. Правете му подаръци

Това е директен път към мъжкото сърце. Отделете време да потърсите нещо, което знаете, че ще му достави радост – това показва, че го познавате добре и че ви е грижа за неговите интереси. Тук не става въпрос за одеколони или игли за вратовръзки – бъдете изобретателна. 

5. Създайте ритуали
Планирайте такива дейности, които и двамата харесвате. Ако сте почитатели на класическата музика, организирайте посещения на концерт или опера всеки месец. Ако сте филмови фанатици, си определете дни за филмов маратон. Времето, прекарано заедно, е романтика и ще ви помогне да заздравите връзката си.

6. “Обичам те”
Вероятно най-романтичната фраза на света е: “Обичам те”, особено, когато е казана в неочакван момент. При мъжете е особено ефективна, защото е кратка и няма как да бъде погрешно разбрана.

Вниманието, грижата и уважението са същността на романтиката. Ако се отнасяте така към вашият партньор всеки ден, серенадите и свещите няма да ви изглеждат толкова необходими. Освен това, ако разберете мъжката логика на романтиката, може скоро да бъдете изненадана с повече цветя, вечери на свещи и уикенди за двама...

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини