Наближава най-наситеното с любов време от годината, в което можете да натиснете пауза на ежедневието и да отделите наистина специално време за любимия си човек.

Независимо дали ще си изберете романтичен хотел със спа център в България, или пък ще избягате на някое екзотично място за няколко дни, оставете всичко друго на заден план и изпратете недвусмислено послание: "Ти си ми важен/важна!".

Въпреки сложната ситуация, тази година изборът на дестинации за Свети Валентин е съвсем приличен. Ето накъде можете да поемете с любимия човек за 14 февруари.

За тези, които искат плаж и екзотика: Малдиви, Куба, Занзибар или Доминикана

Ако обичате съвършените плажове и наистина доброто обслужване и искате да има красиви места за гмуркане с много подводен живот - вашата дестинация е или плажният рай Малдиви, или ухаещата на ром и пури Куба.

Ако в допълнение към плажната идилия предпочитате да не се занимавате с PCR тестове - изберете Занзибар или Доминикана - и двете страни към момента нямат изисквания за представяне на отрицателен тест или поставяне под карантина.

 

За почитателите на сафари: Танзания или Кения

Срещнете се очи в очи със слонове, антилопи, лъвове, леопарди и носорози - адреналинът, който ще изживеете заедно, ще ви остави спомени за цял живот. Ако досега не сте били на сафари, но с удоволствие бихте преживели такова с любимия си човек - вашата дестинация е Танзания или Кения  - и двете са подходящи както за хора, които за пръв път отиват на сафари, така и за туристи с опит в този тип пътувания.

За ценителите на лукса и забавлението: Дубай

Ако луксът и безграничните възможности за забавление са всичко, от което имате нужда за Свети Валентин, вашата дестинация е футуристичен Дубай. Емирството ще ви предложи да вечеряте по върховете на небостъргачите, да плавате с яхта, да отидете на джип сафари в пустинята и още десетки дейности, за които едва ли сте си и помисляли - тук няма нищо невъзможно.

За тези, на които не им се пътува в чужбина, но искат спа и лукс: Девин или Хисаря

Нямате нужда от забележителности или каквото и да е извън хотела си, стига да разполагате с хубав спа център с минерална вода и басейн? Тогава вашата дестинация е на една ръка разстояние. Изберете Хисаря или Девин.

За тези, които просто искат да сменят обстановката: Троян

Може би за вас Свети Валентин не е непременно целодневен романтичен маратон. Бихте прекарали активно деня заедно в разглеждане на музеи, галерии и манастири, но вечерта трябва да е специална - в хубав хотел с романтична вечеря. В такъв случай вашата дестинация е Троян.

За празнуващите Трифон Зарезан: Мелник, Лясковец или Ниш

Ако обичате да пътувате заедно с половинката си и с удоволствие бихте се включили в ритуал по зарязване на лозята за Трифон Зарезан, отправете се към Мелник, най-винарския регион в България, където можете да се включите в ритуал по зарязване на лозята и в тематични дегустации из многобройните винарни в региона.

Друг вариант е Лясковец (край Велико Търново), където се прави традиционно зарязване на лозята.

А ако искате не само да празнувате Трифон Зарезан, но и да използвате повода да излезете за кратко от България, то изберете Ниш в Сърбия, където в редица винарни се организира зарязване на лозята и дегустации.