От х:

Днес в x:

До месец увеличението на заплатите на библиотекари и музейни работници ще е факт

    До месец Министерството на културата ще внесе постановление за стандартите на делигираните от държавата дейности, в който влизат и заплатите. Индикативното увеличение, което касае дейността на библиотеките и музеите в страната, ще е с 18 процента. Това увери заместник-министърът на културата Амелия Гешева при посещението си в Хасково, на което беше заедно с министър Кръстю Кръстев. Няма забавяне, няма напрежение в сектора, посочи тя.

    Екипът от Министерство на културата се среща с голяма част от кметовете в областта, като домакин на разговорите беше областният управител Гинка Райчева. Обсъдени са проблеми, свързани с различни дейности на културата.

    Министър Кръстю Кръстев подчерта, че от страна на местните управници е поставена и темата с достъпността и социализирането на някои от археологическите обекти на територията на региона. В тази връзка той се ангажира да постави за разглеждане пред екипа си темата и да разговаря за възможностите за решаване на проблемите с недобрата пътна мрежа до тези обекти АПИ и колегата си от МРРБ.

    По темата за постовете при ротацията на кабинета Денков-Габриел, която е само след няколко седмици, министър Кръстю Кръстев посочи, че засега няма водени разговори с него дали ще запази позицията си в министерството. Бях поканен в кабинета едновременно и от акад. Денков и от Мария Габриел, така че по-скоро съм от квотата на независимите. Така той отговори на въпроса всъщност чия кандидатура е бил в състава на настоящия кабинет. „Има хора, които ще решат, след като оценят работата ни“, каза още той по повод ротацията на постовете, но припомни, че настоящият бюджет за култура е рекорден.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      браво на Денков
      0 0
      09:13, 9 фев 2024
      където може, който може и както може, другите се оправяйте както можете
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини