От х:

Днес в x:

Откриха незаконно отглеждани защитени птици в жилище в Асеновград

Изображение 1 от 3

  При проведена съвместната акция на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и отдел „Криминална полиция“ на МВР – Пловдив в частни домове бяха открити 54 незаконно отглеждани защитени птици.

  Пойните птици от видовете щиглец, обикновено конопарче, елшова скатия и диво канарче са държани в клетки.

  Те са конфискувани от жилищата на две физически лица в кв. „Коматево“ в Пловдив и в Асеновград, след което са пуснати на свобода от служители на екоинспекцията на подходящо място.

  Срещу извършителите са образувани административнонаказателни производства. Заплашват ги предвидените в Закона за биологичното разнообразие глоби в размер до 5 000 лева и допълнително обезщетение в размер на 40 лева за всеки екземпляр.

  До действията на институциите се стигна след получени сигнали от граждани за наличието на обяви в Интернет за продажба на птици.

  РИОСВ – Пловдив отново припомня, че всички форми на умишлено улавяне, убиване, притежаване, пренасяне, превозване, изнасяне зад граница, търговия или размяна на взети от природата екземпляри от защитени видове е престъпление.

  Екоинспекцията ще продължи да работи усилено за преустановяване на незаконната търговия с диви пойни птици съвместно с органите на реда.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Yt
   ytuytu
   0 0
   00:25, 12 яну 2024
   Хора, ************* за аналог на ********, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може==--- https://do.my/xbio
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини