От х:

Днес в x:

Днес стартират конкурсите за директори на училища

276 конкурса за училищни директори в цялата страна стартират днес,  обяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

В региона на Хасково вакантните директорски места, за които ще се търсят титуляри, са девет. Конкурсът е за позициите в ПМГ “Ив. Вазов“ и ОУ „В.Левски“ в Димитровград. Позицията е отворена и за  НУ “Св.св.Кирил и Методий“ в Тополовград. Директорски конкурс ще бъде организиран и за ОУ “Хр. Ботев“ в с.Хлябово, за училището в с. Бисер и за училище “Иван Вазов“ в харманлийското село Славяново. Позицияи има и в областния център Хасково: ОУ “Л. Каравелов“, ОУ“Ив. Рилски“, ОУ „Св. Климент Охридски“.

„Ще се търсят директори визионери и лидери, а не само администратори“, подчерта министър Цоков. По думите му писменият тест за кандидатите за директори е променен така че да измерва на само знанията им за нормативните документи, но и техните компетентности –възможностите за развитие на екипи и справяне с кризисни ситуации. В устния изпит са включени казуси, които са свързани с характеристика на съответното училище. Предвижда се  процедурите да бъдат аудио и видео записвани.

Той припомни, че според подписания в последните дни на 2023 г. колективен договор, с който заплатите на учителите и другите педагогически специалисти се увеличиха с 8.4%, началната заплата на директор е вече 2250 лева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    ДИ-РЕКТОР
    10 -2
    19:57, 11 яну 2024
    Какво става с Галя Милкова , която е директор на детска градина 3 ? Докога ще е на работа още, нали е пенсионер? Още повече , че е директор без конкурс!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини