От х:

Днес в x:

Заподозрян за жестоко убийство на 14-годишно момиче в Скопие е избягал в България

Трима заподозрени за убийството на 14-годишно момиче от Скопие и на 74-годишен мъж от Велес са задържани, съобщиха късно снощи от МВР в Северна Македония, предава БТА.

Днес министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски заяви, че се издиврат още двама души, за един от които има данни, че е заминал първо за Белград, а след това за България.

Ученичката от Скопие беше обявена за изчезнала на 27 ноември около 8:30 ч. сутринта на тръгване за училище и в продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването ѝ има резултат. В късните часове на вчерашния ден от МВР съобщиха, че тялото на момичето е намерено простреляно в близост до Скопие.

Край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, обявен за изчезнал на 24 ноември.

От полицията уточниха, че са арестувани заподозрени за извършването и на двете убийства, а един от заподозрените е избягал извън страната. Медиите в Северна Македония откриха зад инициалите на основния организатор Л.П., посочени от полицията, лидер на неголяма политическа партия в страната.

На пресконференция днес вътрешният министър Спасовски потвърди, че всички заподозрени са от тази партия, чиято централа е била претърсена заедно с още обекти в Скопие и Велес. По думите на Спасовски има събрани доказателства за 5 лица, които са участвали в отвличането и убийството на момичето, 3 от които са задържани, а основният организатор е извън страната. Той е заминал с адвоката си за Белград, след което към България.

Снощи е бил разпитан и бащата на момичето, защото според показанията на задържаните основният организатор е получил от бащата на момичето информация кога то излиза само от дома си.

По думите на Спасовски и прокурора Горан Бубовски мотивът за отвличането е бил изнудване, но след бързата информация за изчезването на момичето заподозрените са изпаднали в паника и са го застреляли.

Връзката с другия случай, на 74-годишния мъж от Велес, е познанството му с един от заподозрените, на когото е дължал пари. Неговият автомобил е бил използван, за да бъде отвлечено детето, след което е бил запален. Отвличането е станало във входа на жилищния блок, а полицията разполага с много записи от охранителните камери, които проследяват случилото се. 

Иззети са мобилни телефони, компютри и автомобили, направени са много разпити и претърсвания.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини