От х:

Днес в x:

Хасковлията Никола Арсов дебютира в бокс с голи ръце и кървав двубой

    Хасковлията Никола Арсов дебютира в двубой по бокс с голи ръце, провел се в зала „Арена“ София на 17 ноември. Състезанието в столицата бе първото за световната организация по бокс с голи ръце BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship), което се проведе в Европа.

    В историческата бойна галавечер се включиха едни от най-популярните и доказали се бойни атлети на България, както и състезатели от 10 държави. Българите и чужденците сформираха 12 двойки и играха срещи помежду си. В една от тях участваше 28-годишният хасковлия Никола Арсов, който е тренирал бокс в Англия, кудо, състезавал се е за боксов клуб „Хасково“, а сега за боксов клуб „Армата“ в Свиленград. Той изигра 5-рундов мач срещу опитния боксьор Ангел Петков. Хасковлията спечели първите два рунда. Носът му обаче бе разбит и изтече много кръв. Следващите 3 рунда бяха в полза на съперника му, който в крайна сметка спечели мача в категория до 71 кг.

    Хасковлията бе наставляван от двама треньори и съграждани - Людмил Димитров-Слюдата, който е наставник в Боксов клуб „Армата“ в Свиленград и Александър Калинов от БК „Хасково“.

    Това е първи за Арсов двубой от тази серия. През март следващата година предстои още един турнир, в който той вероятно ще се включи.

    Двубоите в София бяха наблюдавани от около 8000 души, сред които много вип гости и колоритни личности. Присъстваше световният шампион по бокс Детелин Далакиев, както и ветеранът и трикратен световен шампион по бойно самбо Росен Димитров - Близнака, който стъпи на ринга за да се изправи срещу Тодор Желязков.

    Предстои и Държавно лично отборно първенство за мъже и жени, което ще се проведе от 28 ноември до 2 декември в Перник. Свиленградският клуб „Армата“ ще участва с петима боксьори, сред които двама испанци.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини