От х:

Днес в x:

Ученици шофираха кола с алкоочила, слушаха лекция за пътна безопасност

    Ученици от хасковската ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ пробваха да шофират автомобил, използвайки алкоочила. Те трябваше да управляват кола по права линия между конуси, първо напред, а после назад, като ги наставляваше автоинструктор. Шофирайки с очилата, гимназистите усетиха какво е въздействието на 1 промил алкохол. По-малките ученици имаха възможност да ходят пеш с алкоочилата покрай конуси.

    Малко преди това ученици от 9 и 10 клас слушаха лекция за пътна безопасност. Тя беше водена от двама инспектори от „Пътна полиция“ – Ирина Анастасова и Живко Желев. Униформените разясниха правилата за движение по пътищата, говориха за превенцията срещу употребата на забранени вещества, законовите рамки, как се правят пробите за алкохол и наркотици, какви са последствията при нарушения.

    Някои от учениците с интерес задаваха въпроси на двамата инспектори, включително и за последствията от престъпления като кражби и противообществени прояви, извършени от малолетни и непълнолетни.

    Днешната акция в ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ е по инициатива на Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежкия център в Хасково. Тя е във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите на ПТП, защото голяма част от катастрофите са вследствие от употреба на алкохол, наркотични вещества и други забранени стимуланти, каза музикантът и психолог Антон Делчев от ПИЦНВ. Символично бяха пуснати 20 бели балона, отдавайки почит към жертвите на пътя.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини