От х:

Днес в x:

Линейки сменят болниците. Преглед на националния печат

„24 Часа": Пунктовете Илинден и Капитан Петко Войвода са затворени

Пунктовете ГКПП Илинден - Ексохи и ГКПП Капитан Петко Войвода - Орменион са затворени за всички превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.
От Гранична полиция съобщават, че блокадата на Илинден ще продължи до 15 ч., а се очакваше забраната да важи до 14 часа за Капитан Петко Войвода.
ГКПП Кулата пък бе затворен за ТИР-ове от 12.30 ч. в петък, като опашката достигна близо 400 товарни коли.

„Стандарт": Линейки сменят болниците

Линейки, оборудвани с най-модерна апаратура, ще сменят малките болници. Това стана ясно от думите на вицепремиера Симеон Дянков по Нова телевизия снощи.
В бюджета за 2010 г. са заделени 60 млн. лв. за нови линейки, които ще бъдат по-добре оборудвани от болниците, които ще бъдат затворени, каза финансист номер 1. Така още с пристигане на линейката на хората ще може да се оказва много по-добра и качествена лекарска помощ. За спешното извозване на болни ще може да се използват и хеликоптери.
Сега в "Пирогов" завършват 65% от най-тежките случаи, каза още Дянков. През последните дни той прекара доста време там заради инцидента със сина му Марко. 5-годишното дете падна от 4,5 метра височина в дома на Дянков. Лекарите направиха чудо и от два дни Марко си е у дома, каза Дянков.


„Новинар": 400 души на протест: „Не щем ГМО"

Към 400 души излязоха на протест пред Народното събрание срещу промените в Закона за генномодифицираните организми. "Не щем ГМО", „България е свободна от ГМО" и „Ние сме истинското МОСВ", скандираха събралите се пред парламента граждани.
Протестът бе организиран от коалиция „За да остане природа в България". Те смятат, че ако измененията в закона влязат в сила, генетично модифицираните организми и базираните на тях стоки ще залеят българския пазар, а последиците биха били непредсказуеми. Според тях това решение ще се отрази и на рейтинга на Народното събрание. „Колебая се дали става дума за некомпетентност от страна на екоминистерството, които са решили да хармонизират европейските директиви по най-лесния начин", коментира Свилен Овчаров от коалицията. Според него обаче вече има консенсус от страна на ГЕРБ да се приложат ограничителни мерки по отношение на приложението на закона.

„Новинар": Общински съветник преби двама на Баровец

Небезизвестният общинският съветник от "Атака" и президент на "Рилски спортист" Юрий Галев и компанията му снощи са пребили двама души в Боровец, съобщи bTV. Причината за побоя е, че охраната на лифта отказала на сина на съветника да се вози безплатно на лифта. Пострадалите охранители са подали жалба в полицията и в момента се лекуват в болницата в Самоков. Побоят е станал малко след 18.00 часа на пропускателното устройство на лифта Мартинови бараки на Боровец. Видеокамерите са записали как Юрий Галев-младши се опитва да мине пропускателното устройство и да се качи на лифта без билет или карта. Записали са как бащата Галев и компанията му пристигнали и нападнали охранителите, съобщава телевизията.

„Стандарт": Кораб с наши моряци стана пиратски

Сомалийските пирати са извели в океана пленения кораб "Ейшън Глори", съобщи вчера руската агенция "Новости". Утре се навършва точно един месец от нападението и похищението на товарния плавателан съд, на борда на който са 8 българи, между които и капитанът Велико Великов. Предполага се, че "Ейшън Глори" може да се използва от пиратите като база за нападение, коментира още изданието. Това е почти изключено - категорични са обаче хора от морския бранш във Варна. Според тях причината за извеждане на кораба в открито море е изчерпване на запасите от вода. Само когато корабът е на ход, котелът може да произвежда питейна течност. Товарният плавателен съд харчи по 5-7 тона на денонощие, а резервите му са били около 150 тона. Другата версия е, че похитителите са отдалечили "Ейшън Глори" от брега, защото са имали информация от свои източници, че друга пиратска банда го е нацелила като мишена за нападение.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини