От х:

Днес в x:

Горещо: Родни пожарникари свалиха униформите за календар с кауза

Пожарникари от цялата страна се снимаха за календар с кауза за 2024 г.

Зад инициативата стои сдружение "Аз Вярвам и Помагам" - организацията, основен двигател на благотворителните кампании за събиране на капачки и стотинки.

Всяка от страниците на календара с кауза е с професионално направена снимка, а мъжете държат професионални реквизити, разказа Владислав Николов, председател на сдружението.

Календарът струва 20 лв., като цялата сума ще отива за каузите на "Аз Вярвам и Помагам". През тази година чрез благотворителните кампании бе купен изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаяване, който бе дарен на Районния център по трансфузионна хематология във Варна и вече работи на пълни обороти.

Средствата, събрани чрез календара с пожарникарите, ще бъдат насочени към закупуването на медицински апаратура и оборудване на отделението по детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ в крайморския град, която обслужва пациенти от цяла Североизточна България. Другата цел на сдружението е да осигури втора неонатална линейка за специализираната АГ болница във Варна.

Желаещите да се сдобият с календар могат да платят по банков път и ще го получат чрез куриер. Варненци могат да си го го купят и на място от дирекцията на противопожарната служба в града.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини