От х:

Днес в x:

Ученици от харманлийското ОУ „Иван Вазов“ с тренинги за реакция с терористична атака

Изображение 1 от 2

    ХарманлийскотоОУ „Иван Вазов“ се превърна в демонстрационна и снимачна площадка вчера. Основното училище е едно от 4-те пилотни в България, избрани да реализират заснемането на симулационни видеа за поведение по време на терористична атака. Тази дейност е част от проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“.

    Главната й цел е да бъдат проиграни методи за реакция в ситуации на различните видове социално-емоционална подкрепа и прилагането им, начините и методиката на действие в подобни ситуации.

    Симулациите бяха в начален етап на образование, каза директорът на училището Светла Георгиева. Завършиха с извеждане на всички от сградата с помощта на служители на Районното управление на МВР в Харманли, сили за бързо реагиране, пожарна, линейка на бърза помощ и общинска охрана.

    От заснетите кадри ще бъде създаден обучителен материал, който ще се използва за обучение на ученици и учители за реагиране в такива ситуации, както във всички училищата в България, така и в чужбина.

    По време на мероприятията в ОУ „Иван Вазов“ присъстваха Евгения Пушникова - главен експерт в дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ в Министерството на образованието и науката и Веселина Павлитова – началник на Регионалното управление на образованието в Хасково.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини