От х:

Днес в x:

Нападателят от Виена е гражданин на Австрия и Северна Македония, осъждан за тероризъм

Извършителят на нападенията вчера във Виена е 20-годишен мъж, осъждан преди за принадлежност към терористична организация. Това обяви днес пред австрийската агенция АПА министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер, предаде ДПА.

Нападателят е гражданин на Австрия и Северна Македония. Полицията е влязла в 15 жилища и е задържала няколко души, свързани със заподозрения, каза още Нехамер.

В австрийската столица е в ход мащабна полицейска операция, чиято цел е установяването и издирването на извършителя на криминалния акт. В центъра на града временно е прекъснат градският транспорт, автобусните и метро линии, водещи до историческия център на града.

За момента няма данни за пострадали български граждани при терористичния акт. В посолството ни не са постъпвали сигнали с молба за помощ. Заради терористичния акт във Виена Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в австрийската столица, по възможност да не излизат от домовете си и да избягват центъра на столицата. Препоръчително е внимателно да се следят указанията на местните власти, както и съобщенията в средствата за масово осведомяване.

Петима души загинаха, включително нападател, а други 17 бяха ранени при стрелба в центъра на Виена часове преди започване на блокирането на коронавируса, съобщиха австрийските власти във вторник. Двама мъже и две жени са починали от нараняванията си при нападението в понеделник вечерта, каза канцлерът Себастиан Курц. Заподозреният нападател е прострелян и убит от полицията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Jo
    Joker
    9 -1
    12:45, 3 ное 2020
    20 годишен и вече не му се живее? Смятайте, каква болест е ислямът!
    • Ва
      Валери Филипов
      5 -6
      13:09, 3 ное 2020
      Не ти знам името, Joker. Аз излизам с моето. Познавам българските братя мюсулмани още от 1960 г. Живял съм с тях с години. Ислямът си е тяхната религия, както нашето християнство. Не обиждай на религия ! Това което става по света, явно че не ти е ясно.
    • Jo
      Joker
      7 -1
      14:25, 3 ное 2020
      Това че си писъл, някакво име, никой не го вълнува! Аз не говоря за традиционният ислям, които ти си познавал през 60те,а за радикалният ислям, който съществува от около 30 години! Това не е религия а радикална идеология, която се базира на исляма! Сега вече стана ли ти ясно или още си в невидение!
  • 2
    14
    14/88
    3 0
    15:17, 3 ное 2020
    Измир за нападателя!
  • 3
    Се
    Сега Волен ако е пич
    3 -1
    17:05, 3 ное 2020
    Ще иде да им размаха пръст. Че не са ги интегрирали. С техните камъни. По техните прости кратуни
  • 4
    Ай
    Ай по културен ще съм
    5 0
    17:41, 3 ное 2020
    По времето когато тия във Виена правеха балове и се кефеха на живота. Башибозука режеше глави в българия. ФАКТ. И на тях им беше през оная работа за нас. ФАКТ

Още новини

Последни новини