От х:

Днес в x:

Младеж с тротинетка блъсна трима полицаи при опит да го задържат за дрога

Криминално проявен младеж е блъснал с електрическа тротинетка трима полицаи, които направили опит да го задържат.

Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 10 октомври от служители на столичното Първо РУ. В близост до училище, криминалистите пристъпили към задържане на двама мъже.

Единият от тях не се подчинил и опитвайки се да избяга с мощна електрическа тротинетка, блъснал трима от служителите. Последвало преследване, което приключило, когато беглецът се блъснал в паркиран лек автомобил, а при задържането оказал яростна съпротива. Установена е самоличността му - 19-годишен, криминално проявен.

В хода на следствените действия у купувача, който бил задържан за срок до 24 часа, са намерени два пакета със зелена тревиста маса, а от жилището на продавача са иззети електронна везна, мобилен телефон и малка парична сума.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура и на 19-годишния е повдигнато обвинение. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Пострадалите полицейски служители са преминали през медицински прегледи. Един от тях е с фрактура на ръка, а друг - с леки наранявания в областта на двете ръцете.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини