От х:

Днес в x:

Пилотът на хеликоптера, изхвърлил дрога, е познавал добре маршрута

Пилотът на хеликоптера, изхвърлил дрога, е познавал добре маршрута. Това обясни в ефира на „Здравей, България” бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов.

„Тези машини не са безкрайно количество. Държавната въздухоплавателна администрация знае кои са. Трябва да се установи кой от тях е. Там релефът е силно пресечен и няма добра радарна видимост. Пилотът може да кацне буквално навсякъде. Единственият начин да се принуди такова летателно средство да кацне е да се порази със зенитно-ракетен комплекс”, коментира Иванов.

По думите му когато пилотът е опитен и има представа за зоната за видимост на термовизионните камери, може да избегне много лесно ПВО.

„Пилотите на такива самолети у нас са много малко, около 20. Това са особени летателни апарати. Тук се поставя въпросът за качество на агентурно-оперативната работа. В този район се концентрират правомощията на много български служби. Може би точно пресичането на толкова много правомощия са оставили бяло петно”, каза още бившият зам.-ректор.

Според него, за да се използва такъв екзотичен вид транспорт за прехвърляне на наркотици, значи голяма част от другите канали са компрометирани.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини