От х:

Днес в x:

Разбиха организирана група от чужденци за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Чужденци, незаконно пребиваващи на територията на страната, се опитват да извършват престъпления по разпространение на наркотици в условията на организирани престъпни групи. Това си лица със строга йерархичност, конспиративност и много трудно би могло да се проникне в тяхната група - това съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Бургас.

"Групата се наблюдава от около 2 месеца. Състои се от 8 души с ясно изразена йерархична структура. 6 от тяха са граждани на Нигерия, а двама от тях - граждани на Гана. Статутът им на пребиваване у нас е статут на постоянно пребиваващи. Престъпната им дейност се е състояла в това да организират разпространението на наркотични вещества на територията на курортен комплекс Слънчев бряг. Разпространявали са три вида наркотици - марихуана, екстази и кокаин", обясни Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР - Бургас.

Те са използвали тайници, в които съхраняват наркотичните вещества в курорта. Тайниците са се сменяли всеки ден. Местата, в които се държат наркотиците са най-различни - заровени в пясъка на плажната ивица, скрити в храстите или до малки търговски обекти в специално пригодени малки тайници. Взели са квартири в Слънчев бряг и зареждането на тайниците не е ставало вечерта, а по обедно време.

Подбирани са клиенти - предимно чужденци, и са им продавали наркотиците на различни цени. Установено е, че една доза марихуана от около 0,3 грама варира между 30-40, а в някои случаи и 90 лева за една цигара. Дозата кокаин от около 0,5 грама струва между 120 и 160 лева. Цената се определя и от състоянието на алкохолното опиянение на клиента, поясниха разследващите.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини