От х:

Днес в x:

Aрменският външен министър се срещна със старши съветник на САЩ за ситуацията с Азербайджан

Арменският външен министър Арарат Мирзоян се срещна с Луис Боно, старши съветник на САЩ за преговорите в Кавказ и съпредседател на Минската група към Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщиха от арменското министерство на външните работи, цитирано от арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС.

"По отношение на процеса, насочен към установяването на траен мир и стабилност в Южен Кавказ и към нормализиране на отношенията между Армения и Азербайджан, Арарат Мирзоян подчерта необходимостта от ограничаване на посегателствата срещу териториалната цялост и суверенитета на Армения, а в случай на липса на такива намерения от страна на Азербайджан - необходимостта от неговото конструктивно участие в мирния процес. Бяха обменени и мнения за справянето с настоящите хуманитарни предизвикателства и правата на повече от 100 000 принудително разселени арменци от Нагорни Карабах", се казва в съобщението. 

Мирзоян подчерта, че Нагорни Карабах фактически е подложен на етническо прочистване въпреки многобройните целенасочени призиви от страна на международни партньори, включително САЩ. Той изтъкна, че неуспехът на международната общност да предотврати масовото разселване на народа на Нагорни Карабах от родината му през 21-и век e поредното доказателство, че е наложително международните актьори да предприемат ясни стъпки в подобни ситуации", допълни арменското министерство на външните работи. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини