От х:

Днес в x:

Американският самолетоносач "Джералд Р. Форд" пристигна в източната част на Средиземно море

Ударната група на американския самолетоносач "Джералд Р. Форд" пристигна в източната част на Средиземно море, предаде АП, като се позова на Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ).

"Пристигането на тези изключително способни сили в региона е ясен сигнал за възпиране, ако някой враждебен на Израел фактор се опита да се възползва от ситуацията", заяви командващият СЕНТКОМ генерал Майкъл Курила.

Самолетоносачът "Джералд Р. Форд" пристигна заедно със своите осем ескадрили от бойни и спомагателни самолети и крайцера  "Нормандия", въоръжен с ракети с прецизно насочване, както и ескадрените миноносци "Томас Хъднър", "Ремидж", "Карни" и "Рузвелт", също въоръжени с ракети с прецизно насочване. Бойната група включва още щурмови и спомагателни самолети.

По-рано американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че САЩ изпращат една от самолетоносачните си групи в източната част на Средиземно море на фона на разрастващия се конфликт между Израел и "Хамас". Той също така потвърди ангажимента на Съединените щати да ускорят предоставянето на оборудване за противовъздушна отбрана и боеприпаси, от които Израел се нуждае, за да укрепи отбраната си.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини