От х:

Днес в x:

Богатствата на природата събраха на мегдана трите етноса в с. Войводово

    Богатствата на природата бяха представени на петото издание на Празника на плодородието в с. Войводово /б.а.-наричан още от местните Боллук-панаир/.

    Този празник събира трите етноса-българският, ромският и турският, които живеят задружно и в разбирателство заедно на мегдана всяка година по това време, когато щедрото лято си отива и хората посрещат златната есен с изобилието й.

    Организатор и тази година е читалище „Отец Паисий-1925", със секретар Светла Севова.

    На импровизирани дюкяни местните стопани представиха продукцията си от земеделието и животновъдството.

    В с.Войводово е силно птицевъдството, има ферма за крави, местните хора гледат и овце. Земеделците произвеждат предимно краставички, но се гордеят и с единствения производител на дини, като казват, че от неговите по-вкусни няма в целия регион.

    Като призната градинарка Фани представи своя труд в дюкяна „Градината на Фанчето“. В дворчето расте всичко, което боднеш и има изобилие от плодове и зеленчуци, разказват местните хора.

    Празникът на плодородието и през тази година продължи със софра. На нея най-добрите кулинарки от трите етноса в селото представиха сладкиши от брашно-пита, баклава и кекс.

    На финала доброто настроение на всички повдигнаха още музикалните изпълнения на певческата група „Войводовска китка“, която съвсем наскоро се завърна с плакет и диплом за отличното си представяне на Националния фолклорен фестивал“Богородична стъпка“ в новозагорските Минерални бани.

    Голямото войводовско хоро се изви под съпровода на оркестър „Орлово“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини