От х:

Днес в x:

Последният филм на Хийт Леджър тръгва по кината

Последният филм с участието на актьора Хийт Леджър - "Сделката на доктор Парнасъс" вече тръгна предпремиерно по кината у нас. Австралийският актьор, който почина след предозировка с лекарства на 22 януари 2008г., участва във филма на режисьора Тери Гилиъм. Заради преждевременната му смърт, се наложи режисьорът да промени сценария и да наеме трима други актьори за доиграване на ролята му. Звездните имена, които участват са на Джони Деп, Джъд Лоу и Колин Фарел, като и тримата влизат в образа на Тони (ролята на Хийт Леджър). Тери Гилиъм, известен с филмите си "Страх и омраза в Лас Вегас", "12 маймуни", вече е работил с покойния Хийт Леджър в лентата "Братя Грим".

Фантастичният епос, в типичния комедиен стил на Тери Гилиъм, тръгва премиерно у нас на 15 януари 2010г. Но заклетите киномани вече могат да го гледат в някои кина предварително и срещу по-скъп билет.

Новият проект на режисьора се отличава освен с амбициозната задача да събере знаменити актьори в една продукция, но и със своята магичност. Вълшебното и имагинерното често са акценти във филмите на Гилиъм, това ги и прави толкова разпознаваеми за неговите почитатели. Комедийността също няма как да ви убягне, все пак Гилиъм дълги години бе част от шоуто "Летящият цирк на Монти Пайтън". 


Филмът "Сделката на доктор Парнасъс" (The Imaginarium of doctor Parnassus)

Преди хиляди години доктор Парнасъс (Кристофър Плъмър) сключва сделка с дявола (Том Бейтс), за да постигне безсмъртие. Но това си има цена - когато дъщеря му навърши 16 години, ще стане притежание на дявола.  Сега той идва, за да прибере дължимото му и доктор Парнасъс трябва да стори невъзможното, за да я спаси и да поправи грешките, направени от него в миналото...

За малко повече от 120 минути, филмът ни превежда през въображението на Тери Гилиъм, което е безкрайно богато и цветно. И забавно. С този филм определено ще се забавлявате много. Тъгата обаче също намира място в края на филма, когато финалните надписи обобщават, че филмът е дело на "Хийт Леджър и приятели". Загубата на този млад и невероятно талантлив актьор е огромна. Но чрез този филм, ролята му в света на киното остава огромна.

Актьорите

"Благодарен съм на Джони, Колин и Джуд за участието, както и на всички други, което спомогнаха за завършването на филма," споделя режисьорът Тери Гилиъм. "Радвам се, че гениалното изпълнение на Хийт може да бъде споделено със света."


Джони Деп, Джъд Лоу и Колин Фарел даряват хонорарите си от филма на дъщеричката на Хийт Леджър, в негова памет.

Според Гилиъм: „Голямо геройство беше от страна на тримата актьори, че се включиха. Не се случва много често при подобна трагедия известни и преуспели актьори изведнъж да кажат: „Добре, ще направим всичко необходимо, за да помогнем. Те взеха участие, дадоха възможност филма да бъде завършен и не взеха парите от хонорарите си - всичко отива за дъщерята на Хийт. Постъпката им е прекрасна, а и във филма участват все хора, които направиха невероятни неща, за да помогнат.“

Премиера: 15.01.2010г.

Времетраене: 124 мин
Режисьор: Тери Гилиъм (Режисьор/продуцент/сценарист)
Продуцент: Уилям Винс, Ейми Гилиъм, Самуел Хадида
Сценарист: Чарлс Макеон
Участват:
Хийт Леджър, Джони Деп, Джъд Лоу, Колин Фарел, Кристофър Плъмър, Андрю Гарфийлд, Лили Коул, Том Бейтс, Върн Тройър.

Източник: kafene.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини