От х:

Днес в x:

Залата за 700 хиляди приема първия си турнир

Покритите тенис кортове на Кенана приемат първия си турнир едва дни след завършването на строително монтажните работи. Това е държавното първенство за момичета и момчета до 14 години, което започна днес и ще продължи до края на следващата седмица. В рамките на първенството ще се изиграят над 100 мача от предварителната и основна схема. За участие за записани повече от 60 малки тенисисти.

Залата е единствена по-рода си в Хасковска област. Тя е оборудвана изцяло за тенис, като покритието на кортовете е модерното Грийнсет. Само слез седмица на такава настилка ще се играе откритото първенство на Австралия-първият от турнирите за Големия Шлем в тениса. За разлика от залите на зеления континент, на хасковската все още и липсва отопление и качествено осветление. Мачовете от предварителните кръгове днес се играеха в полумрак. Единствените места за зрители бе на втория етаж, където в най-добрия случай можеха да се поберат няколко десетки души. При условие, че повечето са правостоящи.

Зрителите надвишаваха броя на седящите места

Изграждането на покрити кортове бе задължително условие по концесията, която община Хасково предостави на Румен Балкански, за стопанисване на тенис кортовете за 20 години. Бизнесменът започна строежа в началото на зимата. По негови думи е налял в съоръжението над 700 хиляди лева. Една от амбициите на Балкански бе да вкара съоръжението в националния списък на спортните бази, за да може да се кандидатства за проекти към министерството на младежта и спорта. Към настоящия момент това още не се е случило.

Залата!
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини