От х:

Днес в x:

Поскъпването на горивата в Хасково привлича повече клиенти

    Горивата в Хасково поскъпнаха в разгара на летните пътувания. Това казаха служители на бензиностанции в областния град.

    Увеличението при дизела и бензина е плавно. През последните десетина дни цените са се увеличили с близо десетина стотинки. Тази сутрин дизелът се предлагаше от 2.53 до 2.66 лева за литър в повечето търговски обекти в областния град. Бензинът вървеше в диапазон от 2.56 до 2.72 лева за литър.

    Причините за поскъпването са, че цените на петрола на международните пазари скачат, а освен това и потреблението на горивата расте. Според експерти увеличението може да продължи и през следващите дни с още до десетина стотинки.

    По-осезаемо е увеличението на пропан-бутана, който е скочил за ден с 25 стотинки. От началото на месеца газта се предлага на цени между 1.08 до 1.11 лева за литър. Поскъпването се дължи на това, че от 1 август с влизането в сила на новия бюджет се върна и ДДС от 20%, който временно беше премахнат заради войната в Украйна.

    Вместо до отлив на клиенти в Хасково, увеличението на цените на горивата води до по-интензивно зареждане на автомобилите. „Водачите стават по-активни, защото се притесняват да не се повишат още цените на горивата“, казаха от хасковска бензиностанция.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      По
      Потресен
      44 -4
      11:45, 4 авг 2023
      Бензаджийска математика на газ: 20% ДДС на 0,88 лв е равно на 0,25 стотинки!!! Хайде бе, контролните органи! Ха, па се задействате, като е толкова очеизваждащо, дразнещо и наглоооооооо!!! Веднъж си свършете работата, за която не ви пука, защото всичките сте милионери на ниво експерт, само и само да не сиизпълнявате задълженията! И в Третия свят няма държава, като нашата!!!
    • 2
      Лъ
      лъки
      24 -8
      16:29, 4 авг 2023
      сега познайте колко ще стане цената на горивата от 1 септември като спре да работи Лукойл, съвсем правилно гласувахме-ще има промяна, нагоре! поне леф! честито!
      • Ще
        Ще ти кажа
        3 -5
        18:06, 4 авг 2023
        1.78 евро/ 3.60 лв за дизел на колонка е изчислението на една от големите вериги при внос от Гърция
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини