От х:

Днес в x:

Екстрадират мъжа, издирван за трафик на хора в Германия

47-годишният Ялчин Акурт ще бъде екстрадиран в Германия, където е издирван за трафик на хора. Това реши Окръжен съд – Хасково днес.

Турският гражданин бе арестуван на 18 юли 2023 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане от Турция в България. При проверка станало ясно, че мъжът се издирва от съдебните власти в град Вайден с Европейска заповед за арест. Той е бил обвинен за престъпление – трафик на хора, извършено през октомври 2022 г. Установено е, че той и още един човек са транспортирали 20 души – турски и афганистански граждани. Чужденците били качени първоначално на границата между Турция и Сърбия в товарен автомобил. По-късно със същото превозно средство са ги транспортирали през Словакия и Чехия до Германия. Уточнено е, че условията, при които мигрантите са били транспортирани, са представлявали опасност за техния живот и здраве, тъй като пътуващите са били разположени върху необезопасени дървени стойки в товарната зона на транспортната композиция.

На 21 юли 2023 г. Окръжен съд – Хасково наложи на Ялчин Акурт най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а днес магистратите решиха, че той трябва да бъде екстрадиран в Германия с цел да се проведе наказателното преследване срещу него.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини