От х:

Днес в x:

Задържаха мъж, издирван за трафик на хора

Изображение 1 от 4

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи турски гражданин, издирван в Германия за трафик на хора. Тя му беше наложена от Окръжен съд – Хасково днес.

    47-годишният Ялчин Акурт е арестуван на 18 юли на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане от Турция в България. При проверка станало ясно, че мъжът се издирва от съдебните власти в град Вайден, Германия с Европейска заповед за арест. Той е бил обвинен за престъпление – трафик на хора, извършено през октомври 2022 г. Според разследващите Акурт укрил 20 души в товарен автомобил. Това станало по опасен за живота на хората начин. Те нямали право да излизат и да пребивават в страната. За това престъпление в Германия се предвижда наказание до 10 години затвор.

    При разглеждане на мярката за неотклонение съдът в Хасково прецени, че съществува реална опасност Акурт да се укрие, тъй като не е български гражданин, няма физическа, икономическа, материална и социална обвързаност с България, което може да възпрепятства същинската екстрадиция.

    Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен срок.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини