От х:

Днес в x:

Протест срещу насилието в Хасково, Свиленград и Димитровград

Хората от Хасково, Свиленград  и Димитровград  се включват тази вечер в Националния протест за справедлива присъда към насилника на 18-годишното момиче от Стара Загора, който наряза цялото й тяло с макетен нож и обръсна главата й.

Недоволството избуя след като стана ясно близо месец по-късно за ситуацията. Разбра се, че извергът е  освободен от съда, тъй като първоначално престъплението му е квалифицирано като средна телесна повреда. Заради обществената силна реакция следствието се поднови. А соченият като извършител на зверството-26-годишен охранител в дискотека, беше арестуван вчера с мотив-заплаха за убийство. Назначени са нови експертизи на пострадалото момиче.

Обществото обаче показва нетърпимост за жестокото посегателство, както и за мудната работа на съдебната система.

Тази вечер в повече от 50 града на страната ще има протести. За да покажат нетърпимост към системните случаи на насилие над жени у нас, се организират и българите в Париж и Копенхаген, където протестът ще е пред посолствата ни.

В Хасково протестът бе насрочен първоначално тази сутрин пред съдебната палата за 19 часа, мотористите организираха шествие и часът се премести по рано-в от 18 часа. Част от хасковлии тръгват за Стара Загора и ще се включат в протеста там. Сборният пункт е в 17 часа на изхода на града. В  Димитровград протестът е от 18 часа пред сградата на Районния съд, а в Свиленград ще е под формата на шествие, което ще тръгне също в 18 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    Георги
    23 -1
    14:11, 31 юли 2023
    Ако беше на някой от магистратите дете , дали щяха да го квалифицират средна телесна повреда .
    Трябваше да се вдигне пушилка ,за да се предприемат по сериозни мерки .
    Това поведение на този ИЗРОД , е гавра с човешкия живот .
    Какъв човек трябва да си , за да причиниш такава физическа болка и страдание , не само на момичето но и на неговите близки .
    Проклет да е и бял ден да не види !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини