От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста украинец, издирван за телефонни измами

Пловдивският апелативен съд остави в ареста украинския гражданин Артур Бубнов, като потвърди временното му задържане за срок от 40 дни, съобщиха от Темида.

29-годишният мъж се издирва с цел арест и екстрадиция, въз основа на съдебна заповед от 20.06.2023 г. на Окръжен съд – Кишинев, Чокана, Република Молдова, с която по отношение на Артур е приложена превантивна мярка – задочен арест за 30 дни, считано от момента на задържането. Видно от съдържанието на заповедта той е обвинен в извършване на телефонни измами като нанесените щети са за 5 000 евро. Измамите са осъществени в периода януари 2023 г. – февруари 2023 г., в съучастие с други лица, сговорили се предварително за осъществяването им. Наказателният кодекс на Молдова предвижда лишаване от свобода до 10 години за това престъпление.

Апелативните съдии потвърдиха взетото от Хасковския окръжен съд временно задържане за срок от 40 дни, като споделиха изцяло мотивите на колегите си. Обвиняемият е чужд гражданин и няма уседналост у нас, а и често пътува извън страната, което повишава риска от укриване при една по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини