От х:

Днес в x:

Караме без винетка до 31-ви януари. Преглед на регионалния печат

"Добрата новина: Държавата плаща ваксината Пентаксим" пише вестник "Хасковска Марица" Петвалентната ваксина се счита като една от най-ефективните мерки срещу смъртоносния менингит. Досега тази ваксина хората си я купуваха пожелателно. Цената и обаче е твърде солена-около 150 лв. Петвалентната ваксина пази от тетанус коклюш, дифтерия, полиомиелит и хемофилус инфлуенца. В безплатния имунизационен календар влиза от април. Здравната каса ще плаща и ваксина срещу пневмококови инфекции, пише още вестникът.

"Фалира болницата в Ивайловград" е друг здравен акцент от първа страница. До дни се очаква ръководството на лечебното заведение да подпише договор с касата. Той обаче ще бъде само за една клинична пътека-срещу пневмонии. Това прави непосилно самоиздържането на болницата. Общината ще налива по 25 хиляди лева месечно, до март. После заведението май ще пусне кепенците. А хората от Ивайловград ще трябва да пътуват 120 км до Хасково, ако им трябва болнична помощ. Изглежда неголямо разстояние, докато не се разболееш.

Че българинът не мисли за здравето си, докато не го загуби си личи и от информацията "Алкохолен пик на Нова година" Оказа се че нашенецът се е наливал, като за световно в празничната вечер. Оборотите на магазини и заведения били същите като през миналата година. Така че за привичката да си пийваме по празници Криза няма. 300 литра концентрат и 200 литра вино били пресушени в елитните заведения на Хасково в новогодишната нощ. Хит било голямото уиски с много лед. Другото било ракия. То като си помислиш и уискито е ракия. Разните му водки и вина вече изпаднали в класацията.

"Мартин от Свиленград е бебе на 2009-та година". Момченцето било родено минути преди полунощ. 7 са бебетата проплакали в АГО Хасково в първите три дни на Новата година-3 момчета и 4 момичета. Казват, че като са повече момичета, годината ще бъде добра и мирна.Дай боже!

"Караме без винетка до 31-ви януари" водещо на страница 3-та. Заради жалба срещу фирмата победител в конкурса за разпространяване на винетки, стикери могат да се купуват единствено на гишетата в областно пътно управление или на граничните пунктове. Поне до края на януари покупката не може да се извърши в пощите. Това ни оттърва от глоби, поне засега-пише вестникът.

Уволнените митничари ще съдят държавата, научаваме в акцент на страница 4-та. В обширен материал се прави паралел с чистката в митниците от 1997-ма година. Тогава много митничари обжалваха в съда и бяха възстановени на работа. Новоназначените от тогавашното СДС също останаха и в резултат щатът на службата се раздул неимоверно. Прогнозират, че и сега ще стане така.

Висшето образование у нас си било наред твърди в интервю на страница 5-та една българска студентка. Откъде има цялостен поглед върху него не става ясно. Но самото съчетание на "наред" и "образование" си е сензационно в България. Какво пък, всеки има право на мнение.

Нищо интересно на спортна страница.

"Новинар Юг" все така не излиза. Според източници пожелали да останат анонимни, вестникът щял да го има утре. Ще проверим.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини