От х:

Днес в x:

Бойко Борисов и Димитър Аврамов са депозирали вчера отказите си от депутатски имунитет

Вчера са депозирани заявления за отказ от имунитет от народния представител от ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и от народния представител от ДПС Димитър Аврамов, съобщи председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков.

В началото на пленарното заседание заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски го призова да информира народното представителство има ли депутати, които са се отказали от своя имунитет. По думите му до вчера следобед не е имало такова съобщение, съответно и такова заявление в деловодството. 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че вчера е изпратил заявлението си за отказ от имунитет и тази сутрин председателят на Народното събрание го е завел в деловодството. 

Заседанието на парламента днес започва с блицконтрол с участието на министър-председателя Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. След това депутатите ще обсъдят предложение за произвеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Предвиден е и редовен парламентарен контрол. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини