От х:

Днес в x:

Даниел Александров от ГЕРБ-СДС се отказа от имунитета си

С писмо от 18 юли т. г. народният представител Даниел Александров от ГЕРБ-СДС информира Народното събрание (НС), че дава разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него по постъпилото искане от главния прокурор, съобщи председателят на НС Росен Желязков от парламентарната трибуна.   

На 9 юни главният прокурор внесе в деловодството на парламента искане за снемане на имунитета на Александров. Преди това от прокуратурата посочиха, че има разследване, в което са събрани доказателства, че на 7 май 2023 г. в село Бистрица, чрез употреба на сила, народният представител е извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст. "За всичко това, което излиза днес по мой адрес, в дъното е моят развод, който е вече от месец и половина - два и се опитахме да го запазим в тайна", обясни тогава пред журналисти Даниел Александров.

На 14 юни парламентът създаде временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателни преследвания срещу четирима депутати - Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, Кирил Петков от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и Димитър Аврамов от ДПС. По-късно Кирил Петков, Димитър Аврамов и Бойко Борисов сами се отказаха от имунитетите си. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини