От х:

Днес в x:

Танцьорите на „Гранд“ направиха фурор на Международното Гран При в Пловдив

    Двойките, обучени от Павлина Вълчева и Николай Манолов, ръководители на хасковския клуб по спортни танци „Гранд“, отбелязаха отлично представяне на силния международен турнир Гран При, който се проведе в Пловдив. Основният организатор на танцовата надпревара е Юлия Порязова, ръководител на Клуб по спортни танци „Фен 2011“-Смолян.

    Решението да участват с танцови двойки, на които преподават, на състезание в България, е взето след покана към Николай Манолов да е част от журиращия панел.

    „Обикновено нашите двойки участват на състезания в чужбина, но решихме сега да се включат в Пловдив от една страна, защото познаваме с Павлина стила на организация на Юлия Порязова, който е доста различен от масовия. От друга страна, възпитаниците желаят от време на време да се появяват и на българска сцена, където могат да ги гледат близките им“, сподели Николай Манолов.

    Двойката Марин Мартинов и Диляна Димитрова от Хасково са с трето място във възрастовата категория до 21 години.

    При аматьорите Братан Братанов, който е от Стара Загора, и Калина Джамбазка от софийския клуб „Гардения“ са трети в латиноамериканските танци. Двамата живеят в София и провеждат тренировки с Николай Манолов и Павлина Вълчева.

    Въпреки крайното отсъждане на състезанието, двойката е била високо оценена от много от съдиите, които са коментирали, че заслужават по-предно място, разказаха треньорите им.

    Във все още новоразвиващата се състезателна категория за България „Pro/Am“ , където участват двойки, съставни от учител и ученик, професионалист и непрофесионалист, клубът „Гранд“ също е с блестящо участие в лицето на Марин Мартинов и Анета Мишева от Димитровград. Двойката е събрана специално за състезанието и е минала интензивна подготовка в рамките на един месец. Анета Мишева, която сега живее в София, е танцувала в школата на Вълчева и Манолов при любителите. За нея участието й в Пловдив е състезателен дебют. Въпреки това е с три златни медала от четирите танцови категории, в които се е включила с Марин.

    Представените от тях самба ча-ча и румба са били най-високо оценени от журито, а за джайв са със сребърни медали.

    В този вид състезание се наблюдава двойката като цяло, но се оценява предимно изпълнението на непрофесионалиста.

    “Спомняме си, че когато Анета идваше по-често да танцува в клуба в Хасково, се справяш добре, има хубава танцова основа и затова решихме да й се обадим, за да се включат заедно с Марин в категория „Pro/Am“, която е много популярна по света, но у нас все още набира скорост. Въпреки че бе дебютант, с Марин направиха фурор още на първия танц на дансинга в Пловдив. Всички професионалисти и съдии питаха откъде е тази дама и почти никой не повярва, че й е първо състезание. Това определено беше нейното състезание.“, разказа за преживяванията, емоциите и наградите от тазгодишното издание на International Grand Prix Plovdiv 2023 Николай Манолов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини