От х:

Днес в x:

Общностният център в Хасково продължава да работи като делегирана от държавата дейност

    Общностният център на улица „Железни врата“ №6 до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще продължи да функционира, но като делегирана от държавата дейност. Това обявиха на официална пресконференция в двора на социалното заведение заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева.

    Новината бе съобщената на финала на изпълнението на проекта „Шанс за нашите деца“, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Той се изпълнява от 30 юни 2016 г. до 30 юни 2023 г. В рамките на тези 7 години бяха изпълнени различни социални и здравни услуги – ранна детска интервенция, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, здравна консултация, семейно консултиране и подкрепа, информиране и развитие на родителски умения, каза управителят Мирослава Мачева. В рамките на проекта през услугите на центъра са преминали общо над 2700 деца и техните родители. С е работил екип от специалисти, който в последствие е редуциран, като това бяха психолози, акушерка, гинеколог, стоматолог, юрист, педиатри, социални работници, медиатори. Ръководител на проекта бе Десислава Стоянова от Община Хасково.

    Мирослава Мачева благодари на екипа на центъра за работата с децата и техните семейства.

    Продължаването дейността на центъра означава, че нито едно нуждаещо се дете и неговото семейство няма да бъдат лишени от качествената помощ, която експертите от Центъра предоставят, а екипът от специалисти ще се запази и ще продължи да работи“, обясни заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева.  

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини