От х:

Днес в x:

Призиви за професионална армия от 7 милиона войници в Русия и закриване на "Вагнер"

Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) продължва да настоява за създаване на професионална армия от не по-малко 7 милиона войници. Това написа в канала си в Телеграм лидерът на политическата формация Леонид Слуцки, цитиран от ТАСС.

"Избегнахме голямо кръвопролитие. Но ЛДПР продължава да настоява: за гарантиране на сигурността ни е необходима професионална армия от не по-малко от 7 милиона военнослужещи и граждански персонал", се посочва в съобщението.

Слуцки отбеляза, че "никакви частни военни компании (ЧВК) и техни аналози не са необходими на страната" и че "в действащата армия има проблеми, не решението не са ЧВК".

Той посочи, че партията е готова да решава проблемите на армията съвместно с министерството на отбраната. Слуцки добави също, че амнистията не трябва да се разпростира върху онези, "които са убили пилоти, които по същество са техни бойни другари" и "тези хора трябва да бъдат изправени пред съд и да понесат най-сурово наказание".

Бившият главен стратег на руския президент Владимир Путин призова да бъде сложен край на наемническите групи в Русия след бунта на основаната от Евгений Пригожин наемническа група "Вагнер" и предупреди, че те пречат на военното командване, предаде Ройтерс.

Владислав Сурков, придобил известност с прозвището "кукловода на Кремъл", заяви, че "частните военни компании" са идея, внесена от САЩ и създадена за водене на прокси войни. "Как може едно военно подразделение да бъде частно според нашите разбирания? Това напълно противоречи на руската политическа, управленска и военна култура", заяви Сурков в интервю, публикувано от неговия сътрудник Алексей Чеснаков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини