От х:

Днес в x:

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици в 11 области

Жълт код е издаден за 11 области на страната за събота, 24 юни. Предупреждението е в сила за София град, София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, Благоевград, Кюстендил и Пазарджик.

Очакват се краткотрайни валежи и гръмотевични бури с висока вероятност за локални интензивни явления и градушки. Усилване на вятъра по развитието на купесто-дъждовната облачност. Количества на валежите: 15-25 mm, локално 35-45 mm.

Още преди обяд в събота над западните райони, по-късно през деня и през нощта срещу неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, локално интензивни, с гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до умерен, с него ще прониква сравнително хладен въздух, температурите в Западна България ще започнат да се понижават.

На изток ще бъде предимно слънчево и горещо, ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, малко по-ниски, 28°-30° ще останат на места в западните райони, в София ще бъде около 28°. 

В планините преди обяд в Западна България, а по-късно през деня и в централните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. В планините в Източна България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини