От х:

Днес в x:

Хасковската ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ чества патронен празник

    Хасковската Професионална гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“ чества патронен празник днес. Той бе отбелязан тържествено в двора на училището.

    Празникът започна с издигане знамето на България под звуците на националния химн. Имаше и ритуал по посрещане знамето на училището.

    Директорът на гимназията инж. Тихомир Калинов отправи приветствия към учениците и учителите. Той връчи грамоти за заслуги.

    Специална почетна грамота на името на името на Кица Марчева  беше връчена на Никол Николова от 10а клас, в израз на признание за принос към училищната общност и активно участие в живота на гимназията. Почетна грамота за цялостен принос в образователното дело, доказан висок професионализъм и всеотдайност към професията получи учителят Светлана Фотева.

    Грамота за участие и принос в съхраняването, развитието и популяризирането на българския фолклор получиха Слави Герзилов от 10в клас, Ерай Али от 8а клас, Желязко Желязков от 10б клас, Тонка Миткова от 10а клас, Габриела Митева от 8б клас, Галина Митева от 8б клас.

    Грамота за участие в Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ получиха Ивайло Желев от 10в клас, Христо Господинов от 10в клас, Мартин Димитров от 10в клас, Серкан Касим от 10в клас, Габриел Колешев от 10в клас, Станимир Кедиков от 10а клас, Юсеин Юриев от 9б клас, Стилиян Стефанов от 9б клас, Иван Паскалев от 10б клас, Антон Янкулов от 10г клас, Деян Тодев от 9б клас, Ерен Сеидахмед от 10а клас, Ерен Мехмед от 10а клас, Синан Стефанов от 10а клас, Влади Лелчук от 10а клас, Деян Колев от 11a клас, Андрей Шумаров от 11a клас, Георги Георгиев от 11a клас, Георги Петев от 11a клас, Георги Стойчев от 11a клас, Любомир Иванов от 11a клас, Мюмюн Мюмюн от 11a клас, Петър Тодоров от 11a клас.

    Официален гост на днешното тържество беше д-р Веселина Узунова от Регионалния исторически музей. Тя припомни делото на дарителите Стойчо и Кица Марчеви.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини