От х:

Днес в x:

Хасковлията Даниел Георгиев се изстрелва към професионалния бодибилдинг след призово място на Balkan Grand Prix

Изображение 1 от 6

    След известно прекъсване бодибилдърът от Хасково Даниел Георгиев рестартира спортната си кариера и то с приз.

    На състезанието NPC Balkan Grand Prix в Пловдив, което е с международно участие, Георгиев е носител на титлата в категория „Мъжка физика“. Хасковлията успява да се пребори за нея в конкуренция с 15 претенденти от България, Турция и Сърбия. Състезание от този ранг му дава възможност да премине към следващата стъпка в развитието си и да участва в надпревари за покриване на професионален статут. 29-годишният бодибилдер сега тренира упорито и ще се включи в края на годината в състезанието PRO Qualitier в Румъния. „Това е следващата стъпка,която трябва да измина, за да вървя по пътя, който съм начертал, за да стигна до участие в Mr. Olympia. Така че обратното броене започна.”

    Даниел влиза в залата като малък, по-професионално се занимава с бидибилдинг от 2015 година. С възрастта се променят приоритетите му и той напуска страната. Сега отново е в България и е решен да следва мечтата си. Даниел Георгиев е от семейство, в което отношението към спорта винаги е било сериозно. Неговият баща е един от водещите треньори по джудо не само в Хасково, но и в страната, с много медалисти зад гърба си. Майка му години наред се е занимавала със спортни танци и е неговият личен пример, как тази любов никога не остарява, тъй като от известно време отново е възобновила заниманията си, макар и вече като любител.

    „Със сигурност човек може да вземе добрият пример от различни места и да се стимулира по различни поводи, но най-важното е да следваш мечтата си, а затова желанието и тласъкът да го правиш идват винаги от самия теб“, категоричен е Даниел. Целта му е да изкачи върха на най-престижния конкурс в света по културизъм- Mr. Olympia, покорен от световни личности като Арнолд Шварценегер.

    В международното състезание което се провежда годишно от International Federation of BodyBuilders (IFBB) са записали добри участие и няколко българи, включително и Добри Делев от Димитровград.

    Пътят до достигане на мечтата не е лек и последователността, строгият режим на хранене и тренировките са задължителни, казва Даниел Георгиев. За тънката разлика в това да изглеждаш перфектно и да стигнеш до крайности, той обяснява, че е въпрос не само на усилия, но и на генетика. Целта, която си е поставил е да гони симетрията, естетиката и да да изгради хармонично тяло, което да изглежда пое естествен начин красиво.

    За участието си в така важното му състезание в Румъния, Даниел Георгиев е обнадежден, а крайната му цел е след няколко години да е не просто носител на титли, а фактор в този спорт.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Kp
      KP
      8 0
      21:07, 25 май 2023
      Уооооу! Браво Дани, само така! Изглеждаш много добре
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини