От х:

Днес в x:

Пак отложиха избирането на председател на Окръжен съд – Хасково

Изборът за председател на Окръжен съд – Хасково отново бе отложен. Това стана ясно от проведеното заседание днес във Висшия съдебен съвет. Тази сутрин трябваше да бъдат изслушани тримата кандидати за поста. Това са Милена Дечева – заместник-председател на Окръжен съд – Хасково, Стратимир Димитров – съдия в Окръжен съд – Хасково и Иван Маринов – съдия в Районен съд – Димитровград, където доскоро беше председател.

Отлагането на изслушването стана по искане на тримата кандидати, тъй като на заседанието присъстваха 8 от общо 12 членове на Съдийската колегия във ВСС. В същото време избраният кандидат трябва да бъде подкрепен с гласовете на поне 8 от членовете. Така изслушването на съдиите от Хасковско беше отсрочено за 30 май.

До избора на титуляр, функциите председател на Окръжен съд – Хасково се изпълняват от Миглена Тянкова, която два мандата бе административен ръководител и бе избрана за член на ВСС.

Припомняме, че на предходното заседание на ВСС на 21 март 2023 г. изслушването на кандидатите отново бе отложено. Причината тогава беше, че съдия Маринов беше уведомление до ВСС, че е влошено здравословното му състояние и нямаше как да бъде изслушан.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини