От х:

Днес в x:

Вижте трейлъра на Междузвездни войни на Уес Андерсън

Не, Уес Андерсън не се е захванал с Междузвездни войни. Не е Уес Андерсън, а изкуственият интелект.

Създаден от фенове клип, който представя трейлър на Междузвездни войни през очите на обичания инди режисьор Уес Андерсън, стана вирусен.

През последните седмици създателите на съдържание и филмовите фенове (както и безстрашните журналисти от Euronews Culture) възприеха тенденцията да правят видеоклипове, които наподобяват необичайния и хиперстилизиран режисьорски стил на Уес Андерсън.

Сега трейлър на Междузвездни войни в стила на режисьора на The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel и Fantastic Mr. Fox предизвика дебат сред феновете както на инди режисьора, така и на Междузвездни войни.

Трейлърът за The Galactic Menagerie е създаден от потребителя на YouTube Curious Refuge с помощта на софтуер с изкуствен интелект – според съобщенията AI програмата Midjourney.

Синопсисът на трейлъра гласи: "Добре дошли в Галактическата менажерия, причудлив и визуално зашеметяващ фалшив трейлър, направен от фенове, който преосмисля класическата вселена на Междузвездни войни през ексцентричния обектив на Уес Андерсън. Тази очарователна смесица обединява емблематични герои от Междузвездни войни със запазената марка на Андерсън - симетрични композиции, пастелни цветови палитри и странен хумор".

Трейлърът забавно имитира характерния визуален стил на Андерсън и включва актьори, с които той редовно работи. Но програмите с изкуствен интелект все още се борят да пресъздадат правилно човешките лица, което води до едно зловещо усещане към края на трейлъра. Впрочем кастът е възхитителен - Тимъти Шаламе, Скарлет Йохансон, Едуард Нортън, Джеф Голдблум, макар че те може и да не са доволни. Изкуственият интелект се е справил по-добре с Бил Мъри и Уилем Дефо, които изглеждат почти като хора. Що се отнася до Ейдриън Броуди като Чубака и Оуен Уилсън, изпълняващ запазената си марка "Уау" с глас на Дарт Вейдър - трудно е да не аплодираме. Както е трудно и да не споделим тази забавна издънка на могъщия ИИ (акцентът е на забавното).

В реалния живот: Докато дебатът бушува, са потвърден още три филма от Междузвездни войни и и никой от тях няма да бъде режисиран от Андерсън. Затова пък неговият нов филм Asteroid City не само има галактическа тема, но и излиза скоро след премиерата си в Кан на 23 юни 2023 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини