От х:

Днес в x:

ПП-ДБ с апел към ГЕРБ за Пловдивския панаир

От „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) апелираха да се направи необходимото, за да се запази Пловдивският панаир такъв, какъвто трябва да бъде.

Днес отново сме се събрали депутатите от Варна и Пловдив на коалиция ПП-ДБ, събрали сме с може би последния апел, молба, настояване към партия ГЕРБ, към нейните кметове и във Варна, и в Пловдив, към общинските съвети на ГЕРБ, към председателя на партия ГЕРБ - направете необходимото, за да запазим Пловдивския панаир такъв, какъвто трябва да бъде – част от България, а не приватизиран скришом. Това заяви на брифинг в сградата на Народното събрание Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Депутатът Стела Николова посочи, че вчера общински съветник от Пловдив е информирал, че е постановен отказ в Търговския регистър за вписването на апорта на акциите на Община Варна във фирмата на Георги Гергов "Пълдин Туринвест".

Колегата му Йордан Иванов каза, че призовават Министерството на икономиката да предприеме необходимите действия и да си поиска акциите, защото вчера се е отворил прозорец Пловдивският панаир да бъде спасен след отказа за вписване на апорта и този прозорец няма да трае дълго.

По думите му Пловдивският панаир е емблематичен пример за договорките на тъмно, за това как може да бъде обслужван частен интерес с обществени блага. Ние от ПП-ДБ винаги сме били против този порочен начин на упражняване на властта, днес сме и ще бъдем против, добави той.

Миналата седмица от ПП-ДБ заявиха, че ще сезират прокуратурата във връзка с казуса с Пловдивския панаир. Днес Иванов обясни, че докато е готвил сигнала до прокуратурата, е разбрал, че тя се е самосезирала. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини