От х:

Днес в x:

Нинова: Канят ни на среща за управленска програма на ГЕРБ, изпращат ни тази на ПП-ДБ

Канят ни на среща за управленска програма на ГЕРБ, изпращат ни тази на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), коментира председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова преди срещата днес по покана на ГЕРБ-СДС преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство. 

Парадоксите се трупат един след друг и хаосът се задълбочава, отговорност за това носи първата политическа сила ГЕРБ, заяви тя.

Нинова каза, че са получили официална покана за обсъждане на управленската програма на ГЕРБ-СДС. Поискахме я предварително, за да се подготвим. Изпратиха ни управленската програма на ПП-ДБ, която вчера ГЕРБ „разбиха на пух и прах“, коментира лидерът на БСП. Тя посочи, че са попитали какво е това и им е отговорено, че това е програмата на ПП и ГЕРБ.   

Отговорността да се сложи някакъв ред в тази ситуация е на ГЕРБ, смята Нинова. Освен това тя отбеляза, че в тази програма нямало и дума за бюджет. 

Вчера предупредихме - с нас игричките, които си играха с ПП и ДБ, не могат да играят, заяви лидерът на БСП и посочи, че са готови за сериозни разговори за търсене на изход от кризата. Ако ГЕРБ наистина имат намерение за работещ парламент и редовно правителство, в което вече почваме да се съмняваме, за нас подходът трябва да е друг, каза Нинова. Първо, изваждат се пет-шест национални задачи, които са надпартийни, а не обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ определя се срок, в който тези задачи трябва да се случат. И трето определя се състав на някакво правителство, което трябва да уточним, което да свърши тази работа за България и за народа, посочи тя.

Призоваваме да се върнем към реда, каза Нинова. Тя посочи, че, ако се сложи ред и се стигне до сериозен разговор, БСП ще направи допитване до членовете на партията.

Председателят на ПГ на „БСП за България“ каза още, че ще отидат на срещата с ГЕРБ-СДС, която е насрочена за 13:00 часа днес, като в нея ще участват екипи, които да говорят по политики, а по-късно ще има лидерска среща. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гх
    гхъй
    0 -1
    13:40, 4 май 2023
    Хахахахахаххаа, не е минал ден без някой Гербаджия да се изложи.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини