От х:

Днес в x:

Ученици от три града опознават Хасково чрез иновативни уроци и преживявания

Изображение 1 от 6

    Какво е старото име на Хасково, Александровската гробница колко е голяма? Това са малка част от темите, които предизвикаха интереса на гостуващите в Хасково ученици от 6-и до 11-и клас от СУ “Христо Ботев“ в Бистрица, от основното училище в с.Герман и от Професионалното училище по туризъм в Габрово. Заедно с възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм “Александър Паскалев“ в Хасково те посетиха Регионалния исторически музей.

    Екипите от другите градове гостуват на хасковската гимназия по Националната програма „Иновации в действие“ на Министерството на образованието и науката за обмяна на добри практики и иновативни подходи за учене. Като част от програмата им в южния град бе демонстрацията за обучени чрез преживяване. За Хасково всички научиха повече чрез играта на Регионалния исторически музей „Търсачи на съкровища“, чиято цел е именно достигане до интересни факти около историята и развитието на града и региона, опознаването на културно -историческите забележителности в областта.

    Търсенето по карта на съкровищата на хасковския край се стори на учениците доста забавно. За резултатите си участниците в изследователското забавно приключение този следобед си тръгнаха от музея с грамоти и значки, специално разработени за играта.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини