От х:

Днес в x:

Иво Димов чете приказки на деца, за да подкрепи инициативата за насърчаване на четенето

    Кметът на община Димитровград Иво Димов чете днес детски приказки на деца от четвърта група от детска градина "Приказка" в инициатива на ГБ "Пеньо Пенев". С това той подкрепи кампанията за насърчаване на четенето сред децата, част от Седмицата на детската книга.

    Иво Димов избра да прочете две свои любими български приказки, тази за "Неволята" и "На работливия и късмета му работи", след което посъветва децата да се обръщат повече към книгите и поуките от тях. "За да имаш късмет трябва да си трудолюбив и да не те мързи, за да ти работи и късмета", каза кмета на децата.

    С участието си в инициативата на Библиотеката кметът на Димитровград изрази подкрепата си към провеждания за осемнадесета поредна година Национален маратон на четенето. Децата бяха подготвили поздрав за благодарност към кмета в изпълнение Виктор от IV-та група на ДГ "Приказка".

    Градоначалникът посети и заниманията от Литературното утро, което се провежда в рамките на месеца в детския отдел на библиотеката, където първокласници от СУ "Любен Каравелов" преоткриваха чудния свят на общинската библиотека. Уютната и приветлива среда за децата в читалнята се допълва и от модерна интерактивна дъска с проектор, 3D писалки, очила за виртуална реалност и 3D принтер.

    Инициативите в димитровградската библиотека продължават до края на месеца с богата програма за най-малките в която има Литературно утро с героите на Андерсен пълно с игри и приключения за малчуганите, състезание по четене на стихове "Аз обичам България", среща с писателя Марин Трошанов, драматизация на "Мамино детенце" и разбира се четене на приказки.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Б.
      Б.Б.
      0 0
      14:42, 4 апр 2023
      Огорчен съм, склададжията ме подмина...аз си останах само с Винету ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини