От х:

Днес в x:

В болницата задържаха под стража мъжа от екшъна със стрелба

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 30-годишния Васил Христонов по прякор Руснака, който беше арестуван при полицейска гонка в Свиленград. Тя му бе наложена от Районен съд – Свиленград.

    Съдебният процес се проведе в болничната му стая в Ортопедичното отделение на МБАЛ-Хасково, където той се лекува. В лечебното заведение влезе съдебният състав, прокурорът Светослав Лазаров и адвокатът му Георги Зарчев.

    Припомняме, че екшънът се разигра на 26 март 2023 г. в Свиленград. Около 21:20 часа полицаите получили информация за държане и разпространение на наркотици. Униформените направили опит да спрат лек автомобил Мерцедес, управляван от Васил от Любимец. Той не се подчинил на разпореждането, спрял рязко и предприел маневра на заден ход, при която ударил паркиран на пътното платно лек автомобил. След това продължил движението си напред и блъснал служебен полицейски патрулен автомобил. При извършените маневри от Васил пострадал леко един от служителите на РУ - Свиленград. Водачът опитал да избяга, но е бил задържан от полицейските служители, като са използвани помощни средства. На управлявания от Васил автомобил също са причинени материални щети.

    След заседанието адвокат Зарчев заяви, че е настоял клиентът му да бъде пуснат под домашен арест, защото и без това здравословното му състояние не позволява той да се укрие, а трябва да бъде лекуван. Юристът заяви, че ще обжалват определението пред Окръжен съд – Хасково.

    Срещу Христонов са повдигнати 3 обвинения – за нанасяне на лека телесна повреда, за отказ да се подчини на полицейско разпореждане и наркотици.

    Той е осъждан многократно – има глоби, пробации, лежал е и в затвора. Наказанията са за различни деяния – каналджийство, шофиране без книжка.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини