От х:

Днес в x:

Ротарианците отбелязват със специален знак „Километър нула- Хасково“

Ротари клуб „Хасково-Аида“ с подкрепата на Община Хасково ще отбележи с декоративно-информационен елемент „Километър нула-Хасково“. Идеята за маркиране на географския център на Хасково с отличителен знак е на членовете на Ротари клуб „Хасково-Аида“. Тя има за цел да обозначи т.нар. километър-нула- традиция, която съществува в почти всички градове по света. На т.нар. нулев километър в Хасково ще бъде монтиран впечатляващ месингов елемент.

Километър нула в Хасково се намира в парка пред НТС. Преди години на мястото му беше посаден явор. Днес младото дърво беше преместено в градинката до НТС, а теренът за нулевия километър подготвен за поставяне на знака. От Ротари клуб „Хасково-Аида“ съобщиха, че работата на изработването на уникалния елемент е на финала и вероятно до седмица-две ще започне монтажът.

Информационно-декоративният знак „Километър нула- Хасково“ ще бъде поредното атрактивно място в центъра на града, което ще привлича туристи, уверяват инициаторите от бизнес клуба.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    горски
    3 -2
    09:14, 23 мар 2023
    Добре че само са преместили дървото, можеше да стане на пелети....сума ти дървета се осякоха и осакатиха, оставени без клони, вероятно ще изсъхнат, а после ще питаме къде е въздухът!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини